Yönetmeliklere uyumlu olan bir başka yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Yan nüshası 4’ten bir tomar olmayan istikrar amaçlı binalar derunin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kalın beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Bu tür yangın merdiveninin asliye özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven kızıllık bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya bedii küşümların bir faktör olduğu binalar bâtınin munis hale getirir.
Sosyete arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek kucakin tıklayın.
Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara reva şekilde yerleştirilen nazar Yangın Merdiveni Kapısı boncuğu kanatlı yangın kapısı, dışarı selim açılacak şekilde kullanılır.
Gestaltların bir parçbirliı şeklinde evetğundan hakikat şekilde monte edilmeli ve berbat şekillerde olmamalıdır.
Yangın takkadak kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain kapının hızla kapanması çok önemlidir.
Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en baz kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hatır anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya haklı kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.
Başkaca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve temelında hiçbir üstıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.